Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
FES CLIC PER ACCEDIR AL TEU LLOC PREFERIT D'OCTAEDRO
 
Escola, famílies i comunitat

Escola, famílies i comunitat

La perspectiva imprescindible per educar avui
Tema: Educació, Educació en valors
Col·lecció: Recursos educatius / El Diari de l’Educació
Gènere: Assaig
Editorial Octaedro, Febrer 2017
EDICIÓ IMPRESA COMPRAR 12,00 €
ISBN 978-84-9921-917-2
Ref. 0-80161 136 pp.
EDICIÓ DIGITAL - EPUB 9,99 €
ISBN 978-84-9921-972-1
Ref. 4-80161
PRESENTACIÓ
Els esdeveniments que presenciem aquests últims temps, tant en l’àmbit global com local, constaten que vivim un autèntic canvi d’època, en què les regles del joc social i educatiu s’estan transformant profundament.

En aquest context, totes les educacions –l’escolar, la familiar, l’esportiva, l’artística o la del lleure– experimenten un notable desajust entre unes respostes antigues i unes preguntes que canvien substancialment. Davant d’aquest desajust és imprescindible entendre, plantejar i construir polítiques i accions educatives des d’una perspectiva que les inclogui totes –la familiar, l’escolar, la comunitària, etc.– i que tingui molt en compte la seva absoluta interdependència. Aquesta és la idea clau: no es pot intentar educar pertinentment en el segle XXI sense tenir en compte famílies, docents i comunitat i les seves estretes interrelacions.

Jordi Collet i Antoni Tort, basant-se en les seves recerques, proposen exemples, accions i debats per educar el millor possible en el nostre món, reconeixent, alhora, tot allò après fins avui.
ÍNDEX
Introducció

1. La perspectiva EFC
Una petita història de les barreres que dificulten les (bones) relacions entre escola, famílies i comunitat
Les cinc barreres entre escola, famílies i comunitat… O com les estructures institucionals influeixen de manera invisible
Escola, famílies i comunitat (EFC): la perspectiva imprescindible per educar (bé) avui

2. Àmbits i propostes de millora de les relacions entre docents, famílies i comunitat
Àmbits per a la millora
Àmbits d’actuació i condicions de possibilitat
Més enllà de la formalitat
El paper de les AMPA. La dimensió educativa i comunitària de la participació de les famílies en el sistema educatiu
Propostes i avenços
Annex

3. Repensar els reptes educatius des de la perspectiva EFC
Els temps educatius
Els deures
La funció docent en una institució oberta

Conclusions
Jordi Collet (2 llibres)
Jordi Collet Sabé és professor titular de Sociologia de l’Educació a la Universitat de Vic-UCC (Barcelona) i Honorary Re-search Senior Associate de l’Institute of Education (University College de Londres). Ha estat investigador de l’IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques, Universitat Autònoma de Barcelona) i és investigador del GREUV (UVIC-UCC).
Antoni Tort (4 llibres)
Antoni Tort Bardolet és doctor en Pedagogia (1995) per la Universitat de Barcelona (UB) i professor titular de la Universitat de Vic-UCC, on va ser degà de la Facultat d’Educació. Actualment compagina la docència i la recerca amb la direcció de l’Escola de Doctorat de la mateixa universitat.
Escola, famílies i comunitat
Comparteix a Facebook Twitter
Baixa't la fitxa
Subscriu-te a les novetats
TAMBÉ T'INTERESSARAN:
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Telèfon 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Fes-te usuari    

Subscriu-te a les novetats    

Copyright i Avís Legal    

Contacte
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especialitzada en llibres sobre educació, tant per al desenvolupament del professorat com per a l'actualització de l'alumnat.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús (més informació). X