Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
FES CLIC PER ACCEDIR AL TEU LLOC PREFERIT D'OCTAEDRO
 
Com es pot llegir «El Petit Príncep»

Com es pot llegir «El Petit Príncep»

Filosofia per a infants i joves
EDICIÓ IMPRESA COMPRAR 18,00 €
ISBN 978-84-17219-65-9
Ref. 0-80176 200 pp.
PRESENTACIÓ
Durant quinze cursos escolars hem treballat El Petit Príncep amb adolescents, amb gran profit i satisfacció. La candidesa aparent del relat i les possibilitats d’interpretació fan que cadascú se l’apropiï a la seva manera.

En aquesta guia, que prové d’anys de treball en el projecte Filosofia 3/18, hi ha la petjada de Matthew Lipman i tota ella fa flaire de filosofia per a infants. S’hi destaquen substancialment els aspectes filosòfics per sobre d’altres que són tant o més legítims.

A través dels viatges i les tribulacions del petit príncep, trobem conceptes com dubte, veritat, autoritat, efímer i soledat. Els aspectes ètics estan il·lustrats per les virtuts i defectes de personatges paradigmàtics. Tampoc no podem deixar de consignar els aspectes epistemològics assenyalats ja des del primer capítol i que culminen en la coneguda expressió: «L’essencial és invisible als ulls».

El Petit Príncep és un clàssic universal que encara té molt a dir a les generacions actuals.
ÍNDEX
Introducció

Com s’ha d’usar aquest manual
   Estructura
   Temporització
   Recursos

Dedicatòria, Capítols I-XXVII i Epíleg
   Motivació
   Lectura
   Conceptes i temes que es poden tractar
   Quadern personal d’escriptura i dibuix
   Avaluació figuroanalògica
   Màxima
   Quadern personal d’escriptura i dibuix
   Avaluació figuroanalògica

Després de la lectura
   Quadern personal d’escriptura i dibuix

Bibliografia
   Referències
   Webs
   El Petit Príncep a Catalunya

Relació d’autors de les il·lustracions
Roser Grivé (2 llibres)
Roser Grivé i Solé (Barcelona, 1969) ha fet de professora de Llengua i Filosofia durant vint anys a l’Escola Thau de Sant Cugat. S’ha format també en Filosofia 3/18, «aprenentatge i avaluació per competències» i «metodologies d’enfocament globalitzat». Actualment assessora centres educatius en procés de millora i renovació pedagògica i col·labora en diversos projectes educatius.
Irene de Puig (17 llibres)
Irene de Puig i Olivé és llicenciada en Filosofia i Filologia Catalana. Va ser cofundadora del Grup IREF (Innovació i Recerca en l’Ensenyament de la Filosofia), que va adaptar i divulgar en català els llibres del projecte internacional Philosophy for Children, del filòsof Matthew Lipman. Actualment és la directora del Grup IREF i coordinadora del Màster en Filosofia 3/18 de la Universitat de Girona.
Com es pot llegir «El Petit Príncep»
Comparteix a Facebook Twitter
Baixa't la fitxa
Subscriu-te a les novetats
TAMBÉ T'INTERESSARAN:
Com es pot llegir «El Petit Príncep»
Aprendre i ensenyar amb benestar i empatia
VEGEU FITXA
Com es pot llegir «El Petit Príncep»
El joc a la primera infància
VEGEU FITXA
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Telèfon 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Fes-te usuari    

Subscriu-te a les novetats    

Copyright i Avís Legal    

Contacte
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especialitzada en llibres sobre educació, tant per al desenvolupament del professorat com per a l'actualització de l'alumnat.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús (més informació). X