Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
FES CLIC PER ACCEDIR AL TEU LLOC PREFERIT D'OCTAEDRO
 
Cap al 100% renovable

Cap al 100% renovable

Reflexions sobre la transició energètica a Catalunya i la seva governança
Tema: Transició energètica, Societat
Col·lecció: Transició energètica
Gènere: Assaig
Editorial Octaedro, Gener 2016
EDICIÓ IMPRESA COMPRAR 12,50 €
ISBN 978-84-9921-748-2
Ref. 0-80153 152 pp.
PRESENTACIÓ
La nostra vida quotidiana depèn totalment de l’accés a l’energia. Per un moment imaginem-nos què faríem un dia sense aigua calenta, sense electricitat, sense gasolina... Vista aquesta elevadíssima dependència, resulta paradoxal que no ens preocupi funcionar amb un model energètic que la mateixa Unió Europea qualifica d’obsolet.
Aquest opuscle s’adreça a la ciutadania conscient i amb responsabilitat cívica. Intenta fer palesa la necessitat de canviar de model energètic, de superar l’època dels combustibles fòssils bruts, dirty fossil fuels, com ja els anomena Obama, i fer la transició cap a l’era dels fluxos d’energia nets. Un món basat en energia renovable, neta de contaminació, més barata i lliure de sang i guerres, és tècnicament possible i econòmicament viable. Ara és el moment de la política. Sense renunciar ni un bri al benestar energètic de què gaudim actualment, aquest món es pot començar a construir ja avui des de qualsevol comunitat ben governada.
Com diu en el pròleg en Joan Majó, el segle XXI «ha de ser el segle de la transformació del model energètic, perquè sense energia no hi ha vida de cap tipus...».
El llibre inclou un annex «per a llecs» sobre conceptes bàsics entorn de l’energia (unitats de mesura, itineraris energètics, itineraris econòmics, etc.) que pretén aportar una ajuda conceptual per navegar pel món de la política energètica actual.
ÍNDEX
Pròleg de Joan Majó i Cruzate
Presentació i context
1. Els combustibles fòssils: resulten cars, contaminen i s’acaben
2. El 100 % amb energies renovables
3. Governança de la Transició Energètica
4. Com pagar la transició
5. Primers passos imprescindibles
Referències bibliogràfiques
ANNEX
Energia: el concepte físic
Transformacions de l’energia
Energia i diners
El futur és de l’electricitat
Unitats d’energia i potència
La Transició Energètica quantificada
Agraïments
Josep Centelles i Portella (1952) és enginyer industrial i màster en economia urbana i regional per la LSE (London School of Economics and Political Science). S’ha dedicat professionalment a la formulació d’estratègies de desenvolupament econòmic local a Catalunya i en diversos països llatinoamericans. Al 2006 va publicar El buen gobierno de la ciudad; estrategias urbanas y política relacional, on abordà destacats problemes de la governança local en l’era digital. Del 2005 al 2010 va ser membre del Consell Econòmic i Social de la ciutat de Barcelona, nomenat com a expert independent. Com a consultor extern ha col·laborat amb l’Associació Internacional de Ciutats Educadores i altres xarxes de ciutats. En els darrers anys ha estat el perito principal del projecte europeu Diàlegs Sectorials d’intercanvi entre Brasil i la Unió Europea. Al 2014 publicà a Octaedro Entender Cataluña, por qué tantos catalanes quieren un Estado propio. Des del 2012 pertany al Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible (CMES).
Cap al 100% renovable
Comparteix a Facebook Twitter
Baixa't la fitxa
Subscriu-te a les novetats
PREMSA
12/04/2016
Revista Agrocultura nº 63

Ressenya del llibre
TAMBÉ T'INTERESSARAN:
Cap al 100% renovable
Factures energètiques dels combustsibles fòssils
VEGEU FITXA
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Telèfon 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Fes-te usuari    

Subscriu-te a les novetats    

Copyright i Avís Legal    

Contacte
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especialitzada en llibres sobre educació, tant per al desenvolupament del professorat com per a l'actualització de l'alumnat.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús (més informació). X