Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
FES CLIC PER ACCEDIR AL TEU LLOC PREFERIT D'OCTAEDRO
 
Habitar la trinxera

Habitar la trinxera

Històries del moviment pel dret a l’habitatge a Barcelona
Tema: Societat
Col·lecció: Periodisme i Drets Humans
Gènere: Assaig
Editorial Octaedro, Març 2018
EDICIÓ IMPRESA COMPRAR 16,00 €
ISBN 978-84-17219-42-0
Ref. 0-80175 176 pp.
PRESENTACIÓ
Habitar la trinxera. Històries del moviment pel dret a l’habitatge a Barcelona és el resultat d’estirar d’un fil. Una recerca que va començar el 2012 per abordar els orígens de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca es va convertir en una trajectòria d’entrevistes per parlar amb persones que han protagonitzat moviments molt diversos pel dret a l’habitatge i contra l’especulació immobiliària i urbanística a la ciutat de Barcelona en el darrer quart de segle.

Aquest llibre recull històries de victòries, de derrotes, però sobretot de lluites per transformar el món –o, si més no, la ciutat– i no resignar-se que la vida estigui regida per interessos econòmics. Històries de la política que es fa a peu de carrer, sigui ocupant espais buits, recollint signatures per canviar una llei, assaltant el Fòrum de les Cultures des del mar o plantant un avet entre les runes del Forat de la Vergonya.
ÍNDEX
Pròleg
Prefaci

Sí que es pot
Okupa i resisteix
Un altre món és possible
El barri s’ha de defensar
Cases sense gent, no s’entén
Però no volen
Epíleg: La gent no s’adona del poder que té

Cronologia
Mapes
Bibliografia mínima
João França (1 llibre)
João França (Brasília, 1990) és periodista i graduat en Humanitats. Des del 2011 es dedica a la cobertura de qüestions relacionades amb els moviments socials, en especial amb el moviment pel dret a l’habitatge, primer a la delegació catalana del diari Público i després des de la Fundació Periodisme Plural, on va coordinar fins al 2016 la redacció que produïa Catalunya Plural - eldiario.es, El Diari de l’Educació, El Diari del Treball i El Diari de la Sanitat. També col·labora amb el Centre d’Estudis sobre Moviments Socials de la UPF.
Habitar la trinxera
Comparteix a Facebook Twitter
Baixa't la fitxa
Subscriu-te a les novetats
MATERIAL COMPLEMENTARI
TAMBÉ T'INTERESSARAN:
Habitar la trinxera
El Pla de Transformació de la Mina, 2000-2015
VEGEU FITXA
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Telèfon 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Fes-te usuari    

Subscriu-te a les novetats    

Copyright i Avís Legal    

Contacte
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especialitzada en llibres sobre educació, tant per al desenvolupament del professorat com per a l'actualització de l'alumnat.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús (més informació). X