Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
FES CLIC PER ACCEDIR AL TEU LLOC PREFERIT D'OCTAEDRO
 
Vida mantera

Vida mantera

Retrat circular de la venda ambulant (Dakar-Barcelona)
Tema: Societat
Col·lecció: Periodisme i Drets Humans
Gènere: Assaig
Editorial Octaedro, Gener 2019
EDICIÓ IMPRESA COMPRAR 15,00 €
ISBN 978-84-17667-11-5
Ref. 0-80180 144 pp.
PRESENTACIÓ
Vida mantera. Retrat circular de la venda ambulant (Dakar-Barcelona) desfà els passos d’aquells que es dediquen a la manta a Barcelona. Emprèn un viatge des de Dakar fins a la capital catalana amb l’objectiu de comprendre per què en Mohammed va voler entrar al seu televisor i arribar a Europa d’un salt; per què l’Aziz va passar la joventut a bord d’una pastera (i com va acabar fundant un sindicat de venedors ambulants); per què l’Awa no sap on és el seu marit, o com la Fatou va abandonar el carrer per presidir una cooperativa amb més d’una dotzena de treballadors, tots ells antics manters.

Aquest llibre parla sobre la manta per fer-ho sobre les migracions, les fronteres, la desigualtat, la ciutat o la lluita col·lectiva. Mira de fer entendre per què la venda ambulant ha ocupat els mitjans de comunicació des de l’estiu del 2015, fet que ha suposat una pedra a la sabata per al Govern de l’Ada Colau, que ha respost a la pressió amb plans socials, però també amb saturacions de l’espai i operatius policials. I, sobretot, intenta explicar com els manters se n’han sortit gràcies a l’autoorganització: el Sindicat Popular de Venedors Ambulants ha donat veu al col·lectiu, ha creat una marca (Top Manta) i ha rebut el suport d’un dels fundadors dels Black Panther, en Bob Brown, i del mateix papa Francesc.
ÍNDEX
Nota de l’editor
Capítol 1. Un salt de 5.000 quilòmetres
Capítol 2. El Senegal, país d’acollida (i de fugida)
Capítol 3. A peu, en avió o en pastera: sortir del continent
Capítol 4. L’Europa fortalesa
Capítol 5. Aterratge sense paracaigudes
Capítol 6. Cultura de la venda ambulant i de l’autoorganització
Capítol 7. Una vida de corredisses
Capítol 8. Sindicat Popular de Venedors Ambulants
Capítol 9. Quan la institució intenta donar respostes
Capítol 10. Una benvinguda per a en Mohammed
Epíleg. La sembra
Agraïments
Yeray S. Iborra (1 llibre)
Yeray S. Iborra (Besòs, 1990) és periodista. Des del 2009 ha explicat històries a Cafèambllet, Sentit Crític, ARA, Jornada, MondoSonoro, La Marea i Indiespot. S’ha format per a això al màster de Periodisme Literari i Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del 2016 ha escrit sobre Barcelona a Catalunya Plural i eldiario.es, on ha dedicat gran part del seu temps a seguir els manters. És membre del col·lectiu de periodisme literari i acció social SomAtents.
Vida mantera
Comparteix a Facebook Twitter
Baixa't la fitxa
Subscriu-te a les novetats
MATERIAL COMPLEMENTARI
PREMSA
14/02/2019
directa.cat
Cultura de la venda ambulant i de l’autoorganització a Dakar
enllaç
TAMBÉ T'INTERESSARAN:
Vida mantera
El Pla de Transformació de la Mina, 2000-2015
VEGEU FITXA
Vida mantera
Habitar la trinxera
VEGEU FITXA
Vida mantera
L’educació és política
VEGEU FITXA
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Telèfon 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Fes-te usuari    

Subscriu-te a les novetats    

Copyright i Avís Legal    

Contacte
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especialitzada en llibres sobre educació, tant per al desenvolupament del professorat com per a l'actualització de l'alumnat.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús (més informació). X